En herlig gullasch med kartofler som hovedingrediens, er en anderledes gryderet, som er god at servere en kølig efterårs- eller vinterdag.
Server en blandet salat til retten. Så kompletteres næringsindholdet med en
masse vitaminer.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 25-30 min. 4 portioner
# Ingredienser
1,2 kg faste kartofler
100 g saltet flæsk
1 spsk smør eller margarine
250g løg
2 fed hvidløg
2 spsk paprika
4 spsk tomatpuré
1½ dl cremefraiche
1 tsk salt
¼ tsk peber
¼ tsk stærk paprika
½ l oksebouillon eller -fond
1 bundt persille
* Tilberedning
1. Pil løgene og skær dem i små tern.
Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand.
Stil dem til side.
Skær sværen fra og skær flæsket i små tern.
Smelt fedtstoffet i en gryde og brun flæsket langsomt.
2. Tilsæt løgene og
steg dem blanke ved svag varme.
Pil hvidløgene og pres dem i.
Drys paprika over og lad det stege med en tid.
Tilsæt tomatpuré og cremefraiche og krydr med salt,
peber og paprika.
Hæld bouillonen på og bring det i kog.
3. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i 3 cm store
tern.
Kom kartoflerne i gryden, læg låg på og lad det simre i 25 min,
eller til de er gennemkogte.
4. Skyl persillen og hak halvdelen af den fint.
Smag gullaschen til, rør den hakkede persille i gryden
og drys hele persilleblade over.
Kartoffelgullasch:
Pr. portion: Energi: Kcal 493 = kj 2070
Kulhydrat 56 g Protein 11 g Fedt 25 g (46%) Fibre 5 g
Tips:
Denne gryde er god at anvende som basis
for forskellige rester. Fx kan du tilsætte tern
af kogte kartofler i stedet for rå, og lade dem
simre med i gryden i 5 min.
Andre fint skårne rester af kød og grønsager
kan du også anvende.
Serveringsforslag: en salat med skårne bønner,
tomater og peberfrugt med en god vinaigrette
smager godt til.
Suppler med friskbagt brød.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..