Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, blomkål: 5 min. Hviletid, fars: ½ time Kogetid, timbale: 50 min.
Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Farstimbale med blomkål:
Fars:
300 g hakket
svinekød
300 g hakket
kalvekød
60 g hvedemel (1 dl)
2,5 dl mælk eller
bouillon
1 æg
1 tsk mild paprika
salt og peber
Fyld: 1 lille
blomkålshoved
Til formen: smør
eller olie
Randform
*
Sådan laves Farstimbale med blomkål:
1. Befri blomkålen
for stok og blade.
Skyl den i koldt
vand og del den i små buketter.
Kog dem i letsaltet
vand i 5 min. Lad dem dryppe af.
2. Rør det hakkede
kød godt med mel, æg og krydderier, og tilsæt så meget væske, at farsen næsten
ikke kan formes.
Lad farsen hvile ½
time tildækket i køleskab, så bliver den fastere.
3. Smør en randform
med smør eller olie.
Læg halvdelen af
farsen i.
Læg
blomkålsbuketterne over, tryk dem let ned i farsen og læg resten af farsen
over.
Ryst formen og bank
bunden let mod bordet, så synker farsen ind om blomkålen.
4. Bring vand i kog
i en gryde, der er så stor, at den kan rumme formen.
Læg en rist eller
lignende i bunden og stil timbalen herpå.
Vandet må kun gå
halvt op ad formen.
5. Læg låg på gryden
og sæt noget tungt ovenpå, fx en kedel med vand, så dampen ikke slipper ud. Lad
timbalen koge i ca 50 min.
6. Løsn timbalen fra
formen med en kniv og vend den ud på et fad.
Server straks.
Tips: Jordskokker kogt i letsaltet vand i 5 min
kan erstatte blomkålen.
Bearnaisesauce eller
tomatsauce kan serveres til og løse ris.
Kan fryses.
Holdbarhed: 2 måneder.
Se flere opskrifter
med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------