Nyd
de små, tykke italienske brød som tilbehør eller til frokost, eller skær dem i
små stykker, og server som en eftermiddagssnack. Du kan variere toppingen med,
hvad du har i køleskabet, fx pesto og oliven.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
Arbejdstid:
20 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Fryseegnet.
#
Ingredienser til focaccia med chorizo og ost:
Dej:
25 g
gær
¼ liter
vand
3 spsk
olie
150
g durummel
250
g italiensk hvedemel
1
tsk salt
¼ tsk
sukker
2
spsk olie
Fyld:
2
dl pizzasauce
150
g italiensk mozzarella
100
g chorizo eller anden krydret pølse
evt.
lidt soltørrede tomater i olie
*
Sådan
laver du focaccia med chorizo og ost:
Rør
gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olie, mel, salt og sukker.
Ælt
dejen grundigt igennem, og lad den hæve tildækket 1 time.
Ælt
dejen igennem, og del den i 4 stykker.
Form
dem til runde eller ovale, flade brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad
dem hæve tildækket i 30 min.
Smør
pizzasauce på brødene, og fordel tynde skiver mozzarella og chorizo og evt.
lidt fintsnittede soltørrede tomater ovenpå.
Bag
brødene ved 225 °C i 15-20 min.
---
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD