Begynd
måltidet med en skøn forret med rejer - her er forslag til en varm forret.
Arbejdstid:
45 min. Koge/bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 4-8 personer/8 stk
#
Ingredienser til Butterdejs-reder med rejer og asparges:
Butterdejs-reder:
4
plader frossen butterdej (325 g)
1
æg
Fyld:
250
g hvide asparges
2½
dl fiske- eller hønsebouillon
20
g smør
3
spsk hvedemel
½-1
dl piskefløde
150-200
g pillede rejer
dild,
kørvel eller persille
salt
og peber
250
g pillede rejer
*
Sådan
laver du Butterdejs-reder med rejer og asparges:
Butterdejs-reder:
Udstik 8 cirkler butterdej, ca. 10 cm i diameter.
Udstik
dem igen med ca. 7 cm, så de bliver til ringe.
Saml
alle rester og små cirkler og rul dejen ud.
Udstik
dem i 8 cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Prik
dem med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
Læg
ringene ovenpå cirklerne, tryk dem til og pensl med æg.
Bag
rederne ved 220 °C i ca. 18 min.
Fyld:
Skræl de hvide asparges, knæk de træede ender af og kasser dem.
Skær
de skrællede asparges i mundrette stykker og tag hovederne fra.
Kog
aspargesstykker (undtagen hoveder) møre i bouillon, ca. 5 min.
Tag
dem op og lad dem dryppe af.
Smelt
smør i en lille gryde og rør melet i.
Tilsæt
bouillon og kog saucen igennem 10 min.
Tilsæt
piskefløde og kog igennem et par min.
Smag
til med salt og peber og tilsæt de kogte asparges og aspargeshoveder.
Kog
igennem 2 min. og tilsæt rejer og krydderurter.
Varm
igennem 1 min. (det skal ikke koge) og fordel stuvningen i butterdejsrederne.
Pynt
med kørvel eller dild og server straks.
TIPS:
Du kan evt. bestille butterdejs-reder hos din bager eller købe færdigbagte
tarteletter.
Her finder du flere opskrifter på dejlige forretter. Gå på opdagelse og
find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD