Stil en skål med stegt tofu og en anden med jordnøddesauce
ind midt på bordet, så dine gæster selv kan forsyne sig. 💘
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
500 g marineret tofu eller tofu naturel
2 spsk risvineddike
2 spsk sukker
1 tsk salt
3 spsk jordnøddesmør
½ tsk chiliflager
3 spsk barbecuesauce
1 liter solsikkeolie
2 spsk sesamolie
DEJ
4 spsk hvedemel
2 æg, sammenpiskede
4 spsk mælk
½ tsk bagepulver
½ tsk chilipulver
* Tilberedning
1. Skær tofuen i trekanter på 2½ cm og sæt dem til side.
2. Rør risvineddike, sukker og salt sammen i en gryde.
Bring det i kog og lad det simre 2 min.
3. Tag saucen fra varmen og tilsætjordnøddesmør, chiliflager
og barbecuesauce.
Rør det godt sammen.
4. Dej: Sigt melet i en skål, laven fordybning i midten og
tilsæt æg.
Rør æg og mel sammen og tilsæt lidt efter lidt mælk. Rør
bagepulver og chilipulver i.
5. Varm solsikkeolie og sesamolie i en frituregryde eller
stor gryde, til en let dis dannes på overfladen.
6. Dyp tofustykkerne i dejen og steg dem gyldenbrune i
olien, gerne ad flere omgange.
Afdryppes på køkkenrulle.
7. Læg dem på et serveringsfad og server dem med
jordnøddesaucen.
Næringsindhold:
Kalorier 338. Sukker 9 g. Proteiner 16 g. Fedt 22 g.
Kulhydrater 21 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Tofu (sojabønnekvark) fremstilles af purérede sojabønner.
Det er hvidt og har en blød, osteagtig konsistens. Det sælges i blokke, enten
friske eller vakuumpakkede. Selvom det har en neutral smag, passer det godt
sammen med andre ingredienser og absorberer smagen af krydderier og saucer.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.