Oui. Merci. Her får du opskriften på perfekte flutes / baguettes
præcis, som du kan købe dem i Paris. Perfekt som tilbehør til fx tapas, frokost
eller en varm suppe.
Disse koldhævede flutes (se INFO nederst) tager tid at
lave, da det skal hæve i 12-14 timer. Men så smager de til gengæld lækkert.
Tilberedningstiden for koldhævede flutes er 15 timer. Heraf
er arbejdstiden ca 25 min.
6 flutes af 300 g.
# Ingredienser til koldhævede flutes:
Fordej:
15 g gær (¼ pakke)
1 dl vand
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
3 dl hvedemel (175 g)
Resterende brøddej:
5 dl vand
1 kg hvedemel (ca 16 dl)
10 g smør (2 tsk) (kan undlades)
*
Sådan laver du koldhævede flutes
Rør ingredienserne til fordejen sammen idet gæren først
opløses i vandet.
Sæt fordejen tildækket i køleskab ca. 12 timer.
Tilsæt resterende vand og ca. ¾ hvedemel.
Ælt en dej evt. under tilsætning af mere mel.
Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Form 6
flutes ca. 25-30 cm lange.
Læg dem på bageplade med bagepapir.
Lad flutene efterhæve ca. 45 min.
Skær skrå snit i flutene med en skarp kniv.
Bag midt i ovn ved 225 °C ca. 15 min.
Sprøjt brødene med lidt vand (fx med en vandforstøver) når
de sættes i ovnen.
Bag til de er gyldne og lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.
Pensl evt. med smeltet smør mens de endnu er varme.
Og så er dine koldhævede flutes klar til at blive spist.
Tips til koldhævede
flutes
Der bliver seks flutes af opskriften. Hvis du vil have færre
flutes kan du eventuelt lave en mindre portion dej.
Flutene kan bruges til flere forskellige retter.
Prøv disse flutes til fx supper. Du finder opskriften på en
lækker tomatsuppe her.
Eller hvis vil prøve en anden type flutes, så prøv
opskriften på vores lækre krydderurteflutes.
Du
finder opskriften på krydderurteflutes her.
Brødet tager lidt lang tid at lave, da de jo skal koldhæve i
ca 12 timer. Du skal naturligvis vide i god til, at du vil lave flutes men de
smager til gængæld himmelsk.
Velbekomme, og god fornøjelse med flutes, koldhævet.
INFO: I Danmark bruges ofte betegnelsen flute 'fløjte' om baguette.
En baguette (fransk for "pinde")
er en type aflange lyse hvedebrød der stammer fra Frankrig. Baguettes er typisk
fem eller seks centimeter bred og tre eller fire centimeter høje og omkring 65
cm lange, men de kan være op til en meter lange.
Korte baguettes bruges ofte til sandwich. Ordet baguette
blev ikke brugt før 1920.