Akropolis i den græske kogekunst: Varianten med courgetter - pakket ind i alufolie - egner sig
også perfekt til en grillaften. - Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning 40 min.
# Ingredienser
100 g sorte oliven (uden
sten)
50 g mandler
1 spsk kapers
3 spsk olie
1 hvidløgsfed, presset
salt og peber
tabasco
2 spsk bredbladet
persille, hakket
2 mellemstore
courgetter a ca 200 g
100 g tomater
150 groft fetaost
2 spsk olie
* Tilberedning
1. 100 g sorte oliven og 50 g mandler hakkes.
Begge dele blendes
med 1 spsk kapers, 3 spsk olie og 1 presset hvidløgsfed med stavblenderen, til
det er en ensartet pasta.
Der krydres med peber, tabasco og eventuelt salt. 2 spsk hakket bredbladet
persille kommes i.
2. 2 courgetter gøres i stand og skæres på langs
i ca ½ cm tynde skiver.
Oliven pastaen fordeles
ovenpå med let hånd.
Derefter lægges
courgetteskiverne som på billedet i et smurt gratinfad (30x20 cm).
100 g halverede tomater
lægges derover.
Drys 150 groft
smuldret fetaost over og dryp med 2 spsk olie.
3. Retten steges i den forvarmede ovn ved 220
°C på underste rille i 20 min. (varmluft 200 °C).
Energi pr portion: 664
kcal/2752 kJ. 21 g protein, 59 g fedt, 8 g kulhydrater
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.