Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Skal trække: 2 timer. Tørretid: 8 timer-1 døgn. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, vindet
6-8 ferske sild
salt
Til stegning: 75 g smør
Ståltråd eller bomuldsgarn
*
Sådan laves Sild, vindet
1. Skrab sildene fri for slim fra hoved mod hale, og for skæl
fra hale mod hoved.
Skær eller klip forsigtigt sildene op i bugen og fjern indvoldene.
Bevar hoved, hale, finner og ben.
Skyl sildene og tør dem godt.
2. Læg sildene fladt ud og gnid dem med salt på begge sider.
Lad dem ligge koldt og trække med saltet et par timer.
3. Skyl saltet af og tør sildene godt.
Stik et stykke ståltråd gennem hovedet eller bind rundt om haleroden
med ufarvet bomuldsgarn.
Hæng sildene til tørre over en tørresnor, fx under tagskægget,
gerne tildækket med fluenet.
Sildene skal »vinde« fra 8 timer til 1 døgn i tørvejr og blæst.
4. Tag sildene ned, befri dem for hoved, hale og finner og evt.
ben.
Smelt smørret gyldent på panden og steg sildene et par min på
hver side.
Server straks og server stege smørret til.
Server små, nye pillekartofler drysset med persille til, Grønsager,
smørdampede, eller Grønsager,
marinerede og citronbåde.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------