Vildtkød er ægte sæsonmad, der i smag og fylde passer til
efterår og vinter. Få opskrift til Flamberede
hjortebøffer med kirsebær - dejlig gæsteret
Til 4 personer.
Marineringstid: ½ time. Tilberedningstid: 10-15 min.
# Ingredienser
8 bøffer a 100 g af
hjortefilet
salt og peber
1 tsk knust salvie
4 knuste enebær
50 g smør
3-4 spsk olie
5 spsk tør sherry
250-300 g syltekirsebær
1 lille glas cognac
2 dl piskefløde
* Tilberedning
1. Bank bøfferne let
med hånden og drys dem med salt og peber, salvie og enebær.
Lad dem stå og
trække i ½ time.
2. Brun bøfferne på
begge sider i smør og olie på en pande.
Dæmp varmen og steg
dem færdige, 4 min. i alt.
Tag dem af panden.
3. Hæld sherry på
panden og kom kirsebærrene uden væde på.
Lad dem snurre
ganske kort.
Tilsæt cognac og flambér.
(IKKE under emhætten)
Ryst panden let til
flammerne er døet ud.
Hæld fløden på; lad
det snurre 2 min.
4. Anret
hjortebøfferne på et fad med kirsebærrene ved.
Hæld lidt af saucen
over og server resten til.
Server små kogte persillevendte kartofler til, evt. også glaserede løg.
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en
grøn salat HER
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info