Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Koge- og hviletid: 15-20 min. Let at lave. Lav pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Hornfisk, kogte:
2 hornfisk (ca 1 kg, helst med ben)
salt
Kogelage:
ca. 5 dl vand
1 lille løg
1 spsk citronsaft, eddike eller hvidvin
5 hele peberkorn
1 laurbærblad
*
Sådan laves Hornfisk, kogte:
1. Skrab fiskene og klip finnerne af.
Skyl og tør dem, og skær dem i 7-8 cm lange stykker.
Drys dem med salt og lad dem stå og trække 5 min.
2. Bland ingredienserne til kogelagen i en gryde, der er
stor nok til at rumme fiskestykkerne.
Pil og skiv løget.
Kom det i lagen og kog den i 5 min.
3. Skyl fisken kort, og læg den i gryden, dæmp varmen og lad
fisken mørne 5 min. under låg.
Tag gryden fra varmen og lad fisken trække færdig i
yderligere 5 min.
4. Anret i et varmt, halvdybt fad og hæld lidt af lagen ved.
Pillekartofler kan serveres til, evt. drysset med dild,
sammen med smør, Citronsauce, legeret eller Citronsauce, græsk
eller Hollandaisesauce.
Tips: Fisken kan udbenes først, men den smager af
mest kogt med ben.
Hvis den udbenes, kan stykkerne rulles sammen om letsvitsede
løg og dild og/eller persille, hæftes med tandstikkere og mørne i lagen som
beskrevet herover.
Se flere opskrifter
med Hornfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------