Hvis din familie kan lide æbler, er
denne pie helt sikkert noget for dem - en vidunderligt saftig pie! Æblejuice
tilfører naturlig sødme. Friske æbler indeholder fibre. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelse 35 min + afkøling.
Tilberedning 30-40 min. 8-10 stk.
# Ingredienser
MØRDEJ:
4 dl hvedemel
75 g koldt smør eller margarine, i
tern
3-4 spsk koncentreret æblejuice
FYLD:
1 dl koncentreret æblejuice
1 dl vand
6 madæbler, skrællede, udkernede og i
tern
½ dl sukker
1 tsk stødt kanel
1 dl hvedemel
* Tilberedning
1. Hak mel og fedtstof sammen til det
er smuldret,
gerne i foodprocessoren.
Tilsæt æblejuicen. Ælt det hurtigt
sammen.
Del dejen i 2 stykker.
Lad den hvile overdækket i køleskabet
ca. 15 min.
2. Varm ovnen til 200 °C.
Bland æblejuice og vand i en skål og
læg æbleskiverne i.
Bland sukker, kanel og mel i en anden
skål.
3. Rul det ene stykke dej ud mellem to
stykker plastfolie
til en cirkel, som dækker en 24 cm's
tærteform.
Vend dejen over i den usmurte form.
Tryk kanterne til.
Forbag tærtebunden ca. 10 min.
4. Tag æblerne op af juicen og læg dem
i lag over tærtebunden.
Drys med melblandingen mellem hvert
lag.
Hæld forsigtigt juiceblandingen over.
Rul det andet stykke dej ud som det
første,
men lav det noget større.
Læg det over æblerne og klem dejkanten
godt til.
Lav mange små huller eller et par
større huller i dejen (se Tips).
Bag pien midt i ovnen 40-45 min.
Saftig æblepie:
Pr. portion: Energi: Kcal 346 = kJ
1448
Kulhydrat 64 g Protein 4 g Fedt 8 g
(21 %) Fibre 4 g
Tips
Smukke dekorationer: rul
tiloversbleven mørdej ud
til 3 mm tykkelse.
Brug små udstiksforme eller en skarp
kniv til at
forme figurer.
Damplågen i tærte lågets midte gør, at den varme
luft kan komme ud.
Det gør, at dejen ikke bobler op og
går itu.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.