En japansk
specialitet. Egentlig skal man spise kødet råt, men her tilbereder vi det på
europæisk vis.
Her er en virkelig lækker ret med ris, det er altid godt!
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
400 g mørt oksekød,
i papirstynde skiver
2 porrer
150 g friske
champignoner
1 ds. bambuskud (400 g)
6 dl strimlet
kinakål
2½ dl ris
1 dl olie
(1 spsk sukker)
6 dl bouillon (vand
+ terning)
1 dl soya
1-2 dl tør sherry
4 æg
* Fremgangsmåde
1. Skær de tynde
skiver oksekød i mindre stykker.
2. Gør porrerne i
stand og skær dem i tynde skrå skiver.
Skyl champignonerne
og skær dem i skiver.
Hæld væden fra
bambusskuddene og skær dem i pæne skiver.
Skyl kinakålen og
skær den i strimler.
3. Kog risene efter
pakkens anvisninger.
4. Opvarm en stor
pande eller evt. en wok med lidt af olien.
Stil den over et
fyrfad.
5. Steg 1/3 af
porren let.
Skub det til side og
steg 1/3 af svampene.
Skub også dem til side og steg kinakålen let.
6. Tilsæt 1/3 kød og
bambusskuddene. Kom evt. 1 tsk sukker på.
7. Bland bouillon,
soya og sherry hæld 1/3 af det over grønsags-/kødblandingen.
Lad det simre 5 min.
8. Anret risene i 4
portionsskåle. Slå æggene ud i 4 andre.
9. Lad hver især
dyppe kødet i sit rå sammenpiskede æg, -
og nyde det sammen
med den varme grønsagsblanding og risene.
Sæt ekstra soya og
salt på bordet.
10. Mens den første
portion forsvinder fra tallerkenerne tilbereder man den næste portion grønt og
kød; derefter den sidste.
Prøv at spise retten
med pinde.
Server te, øl eller
vin til.
Tips: Hvis du ikke har en wok, kan en sauterpande
bruges.
Alle kan deltage ved
bordet.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------