Dessert. Arbejdstid: 30 min. Tørretid: 2-3 døgn Tørretid i varmluftovn: ca 5 timer. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Æbleringe, tørrede
1 kg faste æbler, ikke for modne
Ufarvet bomuldsgarn, tynde træpinde eller en ramme med net
*
Sådan laves Æbleringe, tørrede
1. Skyl æblerne godt og tør dem.
Skræl dem ikke, men fjern blomst, stilk og kernehus.
En kernehusudstikker er en lettelse.
Skær æblerne i ca ½ cm tykke ringe.
2. Træk ringene på snore eller pinde -
eller læg dem på nettet, uden at de dækker hinanden.
3. Lad dem tørre luftigt og lunt 2-3 døgn.
De skal være let seje og ikke til at vride fugt ud af.
En varmluftovn klarer tørringen på net ved 50 °C i ca 5 timer.
Tips: Spis tørrede æbler som de er, evt som fyld i
bagværk eller Müsli, eller udblød dem og kog dem til grød eller frugtsuppe
sammen med fx tørrede abrikoser, svesker og pærer.
Æbleringene kan dyppes i koldt, letsaltet vand, før de
tørres.
Så holder de sig lysere.
De tørrede æbler, der er i handelen, er ofte meget lyse.
Det skyldes tilsætning af syre.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------