Dessert. Arbejdstid: ca 20 min. Afkøling: mindst 2 timer Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Kompot af vinterfrugter
4 pærer
12 svesker uden sten (gerne californiske)
100 g valnøddekerner
2 store appelsiner
Lage:
5 dl kraftig rødvin
½ stang kanel
½ stang vanilje
2-3 hele nelliker
1 laurbærblad
150 g sukker (ca 1¾ dl)
*
Sådan laves Kompot af vinterfrugter
1. Skræl pærerne, fjern blomsten, men lad stilken blive
siddende.
Læg sveskerne i blød i lunkent vand, hvis de er hårde.
Bløde californiske svesker kan i reglen bruges direkte.
Skræl appelsinerne og skær dem i både mellem hinderne.
2. Anbring pærerne i en gryde med stilken opad.
Læg (de afdryppede) svesker og valnødderne mellem pærerne og
fordel appelsinbådene øverst.
Lage:
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland vin, kanel, vaniljekorn, nelliker, laurbærblad og
sukker i en gryde og bring det til kogepunktet.
Læg vaniljebælgen i.
4. Hæld lagen over frugterne.
Hvis den ikke dækker helt, kan der suppleres med vand
og/eller vin.
Lad frugterne mørne for svag varme under låg i 20 min.
Lad frugterne blive kolde i lagen.
5. Fjern vaniljebælg, kanel, nelliker og laurbærblad.
Anret frugten i en glasskål og hæld lagen over.
Tips: Server frugterne med flødeskum, cremefraiche
eller en cremesauce.
Se fx Creme
anglaise og Creme
Chantilly.
Andre frugter som æbler, blommer og abrikoser kan tilberedes
på samme måde.
Se alle de bedste opskrifter med Kompot
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------