Hindbær, Rubus idæus, ses i Skandinavien i to hovedsorter, det røde dyrkede, herunder det »vilde« skovhindbær, og det gule, multebær, som man kan støde på i Danmark, men som er langt mere udbredt i vore skandinaviske broderlande.
Der findes også en tredje art, der vokser på en smal
strimmel i Lapland i det nordligste Skandinavien. Det ligner næsten et rundt
hindbær, men smagen er som en blanding af hindbær og brombær, hvorfor det,
udover sit finske navn, Mesimarja, bærer navnet Arctic bramble, arktisk
brombær. Det kan ikke købes i Danmark, men den likør, der fremstilles på det,
kan fås.
Udover i syltetøj, desserter, marmelader og dessertsaucer
ses nu også hindbær som smagsingrediens i vineddike, hindbær(vin)eddike.
Hindbær skal helst ikke skylles, blot gås efter for orm.
Skovhindbær er ikke i almindelig handel, men kan plukkes i
rigt mål i skovene ved sensommertide. Hindbærsæsonen ligger fra midten af juli
til midten af august, men vejret er meget afgørende og kan flytte sæsonen en
halv snes dage til hver side. Hindbær er fryseegnede.
Se de bedste opskrifter med
Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------