En imponerende kage, der glæder både øje og gane. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 2 timer + 4
timer i køleskab. Kuverter: 8
# Ingredienser
8 æggehvider
5 dl sukker
1 tsk vaniljeessens
Appelsincreme:
8 æggeblommer
1,2 dl sukker
2 spsk majsmel
1,2 dl appelsinsaft
2,5 dl fløde
Likørcreme:
8,7 dl fløde
2 spsk Cointreau
pyntes med sukkerroser
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 120 °C.
Beklæd tre bageplader med bagepapir og tegn tre cirkler med
diameter på 18 cm og 25 streger på 8 cm.
Hæld æggehvider i en skål og pisk dem helt stive.
Tilsæt gradvist sukker og pisk det, indtil det skinner.
Tilsæt vaniljeessens.
Hæld marengsdejen i en sprøjtepose med en 1,5 cm riflet
tylle og sprøjt den ud på stregerne langs cirklerne og udfyld cirklerne.
Bag marengsen i 1½ time og afkøl.
2. Hæld æggeblommer, sukker og majsmel i en skål og pisk
det, indtil det er lyst.
Opvarm saft og fløde i gryden.
Tilsæt gradvist æggeblommeblandingen og bland det godt.
Opvarm det ved lav varme, indtil det er jævnt. Lad det køle.
3. Pisk fløden til et stift skum. Tilsæt Cointreau og bland
det godt.
4. Læg en marengsbund på en plade. Fordel en tredjedel af
cremen på den.
Sprøjt flødeskummet ud langs kanten og lidt i midten.
Læg den anden bund ovenpå og gentag fremgangsmåden med
flødeskum og creme.
Gentag det hele med den sidste cirkel og resten af cremen.
5. Fordel flødeskummet rundt langs kagens side.
Pres alle undtagen en marengsfinger ind i fløden.
Sprøjt resten af flødeskummet ud over toppen og fordel det
med let hånd.
Stil det i køleskab i 4 timer.
Knus den sidste marengsfinger og drys det ud over kagen.
Pynt til sidst kagen med sukkerroser.
Prøv sammen med:
Forret: Spaghettini
med kammuslinger og chili
Hovedret: Teriyaki-lammeribben
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.