Logo

Norske lefser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Norske lefser

 
Lefser er bløde, flade kartoffelbrød, der bages på en stegepande. Til højtiderne spiser nordmændene dem med smør og kanelsukker eller brun farin.
8-10 stk. Arbejdstid: 1 time. Køletid: mindst 3 timer. Koge/bagetid: 1 time. Fryseegnet

 
# Ingredienser til norske lefser:
Dej:
500 g skrællede kartofler
50 g smør
½ dl piskefløde eller cremefraiche
1 tsk salt
150 g hvedemel plus 75 g til udrulning

 
Tilbehør: myseost og solbærsyltetøj eller smør og kanelsukker
*

 
Sådan laver du norske lefser:
Kog kartoflerne, og dryp dem godt af.
Pres dem gennem en purépresse eller en sigte to gange.

 
Rør smør, fløde og salt i mosen, og tilsæt melet.
Saml dejen til en glat kugle.
Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere mel.
Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst 3 timer, og gerne til næste dag.

 
Del dejen i 8-10 stykker, og rul dem ud til tynde cirkler (ca. 20 cm) på et meldrysset bord.
Bag dejcirklerne en ad gangen på en varm stegepande i ca. 2 min. på hver side.
Vend dem, når de har brune pletter.
Smør evt. stegepanden med lidt fedtstof, hvis lefserne hænger fast i panden.
Server de friskbagte lefser med myseost og solbærsyltetøj eller med smør og kanelsukker.

 
TIPS: Bag ekstra lefser, så har du nem aftensmad. Læg bagepapir mellem hver lefse, og opbevar dem i køleskabet i op til 1 uge eller i fryseren i op til 3 måneder. Fyld evt lefserne med skinke og ost eller flødeost og røget laks samt sprød salat.

 
Norske lefser Kogebog.dk er madkursus og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her