Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 2½-3 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Oksetværreb, kogt
1½ kg oksetværreb
ca 2 l vand
2 gulerødder
1 porre
1 løg
et stykke selleri (ca 100 g) eller 1 persillerod
evt. 1 laurbærblad
evt. 1 kvist timian
1 spsk salt
*
Sådan laves Oksetværreb, kogt
1. Læg kødet i en suppegryde, det vil sige en høj gryde, der
ikke er for bred.
Hæld vandet ved, kødet skal være dækket.
Bring det langsomt i kog.
2. Gør imens grønsagerne i stand.
Skær det visne og rodtrevlerne af porren, skyl den godt og
koldt og del den 4-5 gange.
Skrab eller skræl gulerødderne og del også dem et par gange.
Skræl sellerien (persilleroden) og skær den i mindre
stykker.
Tag yderbladene af løget, men lad det beholde en tynd,
gyldenbrun inderskal, det giver suppen en smuk farve.
3. Befri suppen for det grønlige skum, der dannes, når den
koger.
Tilsæt salt, grønsager og eventuelle krydderurter.
Lad suppen koge op, dæmp varmen og læg låg på.
Lad kødet koge yderligere 2½-3 timer for svag varme under
låg.
Når et ben er nemt at trække ud, er kødet mørt.
4. Tag kødet op, læg det på et varmt fad og lad det hvile
lidt, tildækket.
Træk benene ud.
5. Skær kødet i pæne skiver, og anbring dem på et varmt fad.
Server straks.
Tips: Server det varme, skivede kød med
peberrodssauce, eller med Flødepeberrod, varm
og Kartofler, kogte.
Kogt oksetværreb er også fint koldt med friskreven peberrod
og pickles.
Det kan også overhældes med grøn sauce af 1½ spsk vineddike
og ¾ dl olie tilsat hakket persille, hakket løg og hakket asie eller syltet
agurk.
Smag til med salt og peber, og rør 1 spsk gule sennepskorn
i, der har ligget ½ time i lunkent vand.
Hvis marinaden står natten over, kræver sennepskornene ikke
iblødlægning.
Server Flûtes,
surbrøds- eller Baguette
til.
Suppen kan spises som forret.
Eventuelt kan grønsagerne tages op med en hulske og
findelte, friske suppeurter tilsættes og koge en snes min.
Suppen kan også sies og gemmes.
Skal den kun stå et par døgn i køleskab, skal den bevare sit
fedtlag.
Skal den fryses, bør den stå, til fedtet har samlet sig
foroven.
Skum det af, fordel suppen i passende portioner og frys den.
Holdbarhed ca 6 måneder.
Suppen kan også koges yderligere ind og bruges som basis for
saucer.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------