Kål er noget af det mest robuste, man har. Fra det varmeste til det koldeste klima kan der dyrkes en eller anden form for kål. Den er nem at opbevare og fås derfor det meste af året.
Hovedgruppen, Brassica oleracea convar capitata, omfatter hvidkål
(billede øverst), spidskål, rødkål og savoykål. Men også rosenkål, blomkål, broccoli
ja endog kålrabi hører til Brassicafamilien. De kan alle dyrkes herhjemme.
Brug kål frisk i salater, eller kog/damp den og spis den med
rørt smør, eller lad den braisere under låg sammen med andre grønsager eller
kød i gryder eller supper.
Ung kål, det vil sige kål først i sæsonen, har en væsentlig
kortere kogetid end kålhoveder, der tages fra overvintringslagrene. Et godt
kålhoved er fast, tæt og tungt.
Se de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------