Til den moderne udgave
af »bean-hole« skal der bruges en gryde. Retten indeholder friske
græskar, som kan erstattes af squash.
# Ingredienser
3-4 dl tørrede cannellinibønner
eller pintobønner,
udblødt natten over
eller 2 dåser bønner (800 g)
uden vand afskyllede
2 spsk vegetabilsk
olie
1½ stort løg, hakket
3 store fed hvidløg,
hakket
2 dåser hakkede
tomater (800 g)
2 tsk frisk salvie,
hakket, eller 1 tsk stødt salvie
7½ dl græskar,
skrællet, udkernet og skåret i terninger
Tabasco-sauce efter
smag
salt og friskkværnet
sort peber
# Tilberedning
1. Hæld vandet fra
de udblødte bønner og kom dem i en gryde.
De dækkes med koldt
vand og bringes i kog.
Koges i 10 min, og
vandet hældes fra.
2. Imens opvarmes
olien i en gryde ved middel varme.
Tilsæt løg, hvidløg
og steg dem i 5-7 min, til de er bløde.
3. Tilsæt under
omrøring tomater og tomatsaft, salvie,
Tabasco-sauce og
peber.
Bringes i kog og
koges under omrøring i 5 min.
4. Tilsæt de kogte,
afdryppede bønner og græskarterningerne;
skru ned for varmen
og lad det simre under låg i 1 time,
til bønnerne er
bløde og græskarrene falder fra hinanden.
Hvis der bruges
dåsebønner, koges græskarterningerne først i 45 min og
til sidst tilsættes
bønnerne.
Smages til med salt.
Serveres straks,
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv fx:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------