Skønne stegte sild, der opbevares i eddikelage, så de holder
sig ca. 1 uge i køleskabet. Servér dem fx med kartoffelkompot eller på en skive
rugbrød. Denne ret kan laves med alle slags fisk.
Godt til 4 personer.
# Ingredienser til Stegte sild med kartoffelkompot:
Kartoffelkompot
1 dl olie
600 g kartoffel, vasket, med skræl
100 g smør
50 g
cremefraiche (18%)
½ dl eddike
Stegte sild:
12 sildefileter
1 dl olie (skal dække bunden af panden)
¼ tsk salt, groft
Tilbehør:
100 g rugbrød, finthakket, lægges i koldt vand
½ dl olie
¼ tsk salt
225 g radiser (skylles og skæres tyndt evt. på mandolinjern)
½ bundt purløg, skæres fint
4 æg, æggeblommer
4 æg, koges i 7 minutter, køles af og hakkes groft
200 g asier (i mindre mundrette skiver)
*
Sådan laver du Stegte sild med kartoffelkompot:
Kartoffelkompot:
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med et
piskeris.
Tilsæt smør og cremefraiche – vend godt rundt og smag til
med salt og eddike.
Stegte sild:
Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie, indtil
de slipper og steg kort på modsatte side.
Drys med salt.
Tilbehør:
Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med ½ dl olie og salt
ved 160 °C i ca. 15 minutter.
Anret sildene på kartoffelkompotten.
Drys først med hakket æg og asier.
Læg æggeblommen forsigtig på og drys med rugbrød, radiser og
purløg.
TIPS: Se alle retter med stegte sild
INFO: Sild eller atlantisk sild er en fisk i sildefamilien.
Det er en overfladefisk, der lever i store stimer, hvor der kan være op til en
million individer. Silden findes på begge sider af det nordlige Atlanterhav. Ud
for Nordamerika findes silden fra Cape Cod til Labradorkysten, Sydgrønland og
Island.