Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 1-1¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Ølgryde
750 g oksekød (inderlår eller klump)
4-5 løg
40 g smør
1 spsk hvedemel
2 dl porter
vand
1½ tsk salt samt peber
*
Sådan laves Ølgryde
1. Skær kødet i skiver, ca 1 cm tykke.
2. Pil løgene og skær dem i både.
3. Varm smørret i en stegegryde.
Svits løgene, uden at de tager nævneværdig farve.
4. Læg kødet i gryden. Drys melet over og bland godt.
Hæld porter og vand i gryden, det skal stå lige med grydens
indhold.
5. Krydr med salt og peber og læg låg på.
6. Lad kødet mørne 1-1¼ time, det skal være meget mørt.
Tips: Spis Kartoffelmos eller Kartoffelsne samt surt,
fx Asier, syltede, Agurker, syltede eller Agurkesalat,
gammeldags, til.
Retten kan krydres med lidt timian eller rosmarin.
Ølgryden kan koges i ovnen i et ovnfast fad med tætsluttende
låg.
Læg det krydrede kød i fadet.
Svits løgene og bland dem med melet.
Kom løgblandingen over kødet og tilsæt porter og vand.
Læg låget på.
Sæt fadet i ovnen ca 2 timer ved 150 °C.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------