Hjerter er sund og billig mad, som vi burde spise meget mere
af. Hjerter med bacon, persille og flødesauce. Det er rigtig mormormad og en dejlig
smagsoplevelse
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
ca 2½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
3-4 svinehjerter
100 g bacon i skiver
2 bdt persille
30 g smør
3 dl bouillon af
terning
1-2 spsk maizenamel
2 dl kaffefløde
salt, peber fra
kværn
* Tilberedning
1. Rens hjerterne,
fjern sener og årer.
Skyl og tør dem
godt.
2. Klip
baconskiverne i tynde strimler, der svitses i en gryde, til de er sprøde, men
stadig lyse.
3. Fyld hjerterne
med ¾ af baconterningerne (der tages op med en hulske) samt den skyllede, hele
persille.
Luk for åbningerne
med tandstikkere.
4. Brun hjerterne i
baconfedtet i gryden, tilsæt smørret.
Hæld den kogende
bouillon ved.
Lad hjerterne snurre
ved svag varme, under låg, til de er møre (1½-2 timer).
5. Tag hjerterne op
og hold dem varme.
Rør maizenamelet ud
i fløden og jævn skyen. Smag til.
6. Der hører
kartoffelmos eller hvide kartofler til denne ret.
Du kan med stor succes lave denne
kartoffelmos, se opskrift HER
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.