Sprængning er en
mild saltning, som giver kødet en rigtig god smag, samtidig med at det bliver
mere saftigt og mørt. Gnid kødet ind i saltlagen, og læg det i køleskabet et
døgns tid, før det tilberedes. ✅ Vores opskrift er nem og giver
en fantastisk smagfuld ret
4 personer. Arbejdstid:
ca 40 minutter.
# Ingredienser
1 svinemørbrad ca 600
g
1 spsk fint salt
1 spsk sukker
16 hvide asparges (eller
grønne; der ikke skal skrælles)
1 bundt bredbladet
persille
2 rødløg
2 spsk olie
2 spsk kapers
salt og peber
800 g nye kartofler
Sennepsmayo:
1 fed knust hakket
hvidløg
1 tsk groft salt
2 tsk dijonsennep
2 pasteuriserede
æggeblommer
1½ dl olie
saft af ½ citron
friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Afpuds
svinemørbraden.
Bland salt med sukker, og gnid det godt ind i kødet.
Læg kødet i en frysepose i køleskabet i et døgn.
2. Skær det nederste
af aspargesene og skræl dem fra hoved og ned.
Kog aspargesene i ca
4 minutter, og afdryp.
Hak persille og
rødløg fint, og vend med olien.
3. Anret aspargesene
og drys persille, rødløg og kapers over.
Krydr med salt og
peber.
4. Kog kartoflerne
lige netop møre.
5. Kom hvidløg, salt
og sennep i en skål, og rør det godt sammen.
Tilsæt æggeblommer,
og pisk det sammen.
Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes med en elpisker.
Mayonnaisen vil langsomt tykne.
Pisk, indtil der
ikke er mere olie.
Smag til med
citronsaft og peber.
6. Skyl mørbraden,
og tør den godt med køkkenrulle.
Grill mørbraden i ca 25 minutter.
Lad kødet hvile 5
min, hvorefter det skæres i skiver.
7. Vend kartofler
med sennepsmayo efter smag, og server med hvide asparges og kød.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.