Disse fantastisk lækre souffléer kan du servere ved enhver
lejlighed. Alle dine gæster vil sætte pris på dem. Fyldt med smag, men
alligevel magre.
• Kaffen kompletterer chokoladesmagen fint. Det er
søndagsguf.
Forberedelse 20 min + afkøling. Tilberedning 25 min. 4 portioner
(8 små forme)
# Ingredienser:
1½ dl kakao
1½ dl sukker
2-3 tsk maizenamel
1¾ dl letmælk + 2 spsk mælkepulver
½ dl kold, stærk kaffe
flydende margarine til formene
7 æggehvider
¼ tsk vinsyre
⅛ tsk
salt
25 g mørk chokolade, groft reven
2 tsk flormelis
* Tilberedning:
1. Bland kakao, ½ dl af sukkeret og maizenamel i en gryde.
Rør mælk og kaffe i. Bland det godt.
Bring det i kog under piskning, til sukkeret er opløst og
fortæt kogningen i ca. 5 min.
Kog yderligere 1 min uden at piske.
Tag gryden fra varmen. Lad massen blive kold.
2. Varm ovnen til 175 °C.
Smør 8 souffléforme let med flydende margarine.
Pisk æggehviderne med vinsyren i en stor skål
til fast skum. Brug mixeren.
Tilsæt gradvis resten af sukkeret og saltet og fortsæt
med at piske, til blandingen er tyk og blank.
3. Hæld chokolademassen i en stor skål.
Vend 2½ dl af æggehvideskummet i.
Bland derefter resten af æggehviderne samt den
revne chokolade i.
Fordel dejen i de smurte forme (formene skal
have lige sider) og glat overfladen.
4. Bag souffléerne, til de er hævede og overfladen
er stivnet, mens indmaden stadig er blød, ca. 20-25 min.
Pudr flormelis over og server straks.
Chokolade soufflé:
Pr. portion: Kalorier 142 = Kilojoule 592
Kulhydrat 23 g Protein 6 g Fedt 3 g (19%) Fibre 3 g
Tips:
Saml souffléformene på en bageplade,
så bliver arbejdet lettere og sikrere.
Stil formene på pladen og fyld dem med
soufflémasse. Bag som anvist.
Til en stor soufflé fyldes soufflédejen i
en 2-liters smurt souffléform. Formen
skal have lige sider. Bag ca. 40 min.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.