Farsfad med bacon og rosenkål - en god og mættende vinterret.
Retten der minder om forloren hare er dansk mad, når den er
bedst, og bringer minder frem om barndommens familie-middage. Farsfad er
hurtigt og nemt
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Stegetid: 45 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
250 g rosenkål
vand, salt
500 g hakket flæskesmåkød
1 løg
3 spsk rasp
2 spsk tomatpuré
ca. 1 dl mælk
½-1 tsk reven muskatnød
salt, peber
5-6 skiver bacon
* Tilberedning:
1. Skær rodskiven af
rosenkålen, fjern evt. ydre blade og
kog dem i letsaltet vand
i 5 min.
Hæld rosenkålen i sigte
og lad dem dryppe af.
2. Rør det hakkede kød
med revet løg, rasp, tomatpuré og mælk og
krydr med reven muskatnød, salt og peber.
3. Fordel rosenkålen
i et smurt, ovnfast fad, dæk med farsen og
læg baconskiver øverst.
4. Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C ca. 45 min.
5. Server retten med
kartofler eller flûte.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.