Potage d'Or (fransk: Gyldensuppe) Potage er en kategori af supper, gryderetter eller grød, hvor kød, grønsager, korn, frugt eller en kombination af disse ingredienser koges sammen med vand, bouillon eller andre væsker.
Forret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20-25 min. Let at
lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser
til Gulerodssuppe, sommerlig:
1 stort løg
500-600 g (nye) gulerødder
8 dl lys (hønse)bouillon
1,5 dl frisk (blod)appelsinsaft
1-1,5 dl piskefløde
salt og hvid peber
evt. lidt reven muskatnød
*
Sådan laves Gulerodssuppe, sommerlig:
1. Pil og hak løget.
Skrab gulerødderne.
Helt friske gulerødder skal blot befries for top og rodspids
og skylles.
Skær dem i tynde skiver.
2. Smelt smørret i en gryde, der kan rumme suppen, og kog
løg og gulerødder blanke heri, uden at de tager farve.
3. Hæld bouillonen ved og lad den koge ved svag varme under
låg 20-25 min., til alt er mørt.
4. Purér det gennem en sigte eller lad blenderen klare det.
Hæld det tilbage i gryden, og hæld appelsinsaften i.
Smag til med salt og peber og evt. lidt reven muskatnød.
5. Varm op til kogepunktet, rør fløden i og dæmp varmen, så
suppen ikke koger, så kan den skille.
Server straks.
6. Eller lad suppen blive rigtig kold, pisk lidt iskold
fløde i og server den en varm sommerdag.
Tips: Smalle strimler af blegselleri kan kommes i den
kolde suppe.
Frossen appelsinsaft kan evt. erstatte den friske. Juice
duer ikke her.
Se flere opskrifter
med Gulerod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------