Kyllingekød er
magert, mildt i smagen - og billigt. Lækker og nem kyllingegryde med æbler,
peberfrugt, kokos, ingefær, karry og evt chili.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time. Fryseegnet.
# Ingredienser
1 kylling, ca 1200 g
eller 6-8 hele kyllingelår
3 fed hvidløg
salt og peber
½ tsk stødt ingefær
1-2 spsk karry
2 æbler
2 løg
50 g smør/margarine
2 dl yoghurt naturel
2 spsk reven kokos
2 dl bouillon
1 grøn peberfrugt
evt. ½ tsk chilipulver
* Fremgangsmåde
1. Del kyllingen
eller lårene i mindre stykker.
2. Pil
hvidløgsfeddene og pres dem ned på et stykke alufolie.
Bland rigeligt salt
med peber og ingefær.
Gnid kødet med denne
blanding.
3. Skræl æblerne,
fjern kernehuset, og skær frugtkødet i tynde både eller terninger.
Pil løgene og hak
dem fint.
4. Brun
kyllingestykkerne i en tykbundet gryde i fedtstoffet.
Tilsæt karry efter
smag og lad den svitse.
5. Kom løgene i
gryden og lad dem gyldne.
Tilsæt også
æbleterninger. Rør godt i gryden.
6. Tilsæt derefter
yoghurt og bring retten i kog.
Tilsæt kokos og
bouillon.
Læg låg på og lad
det snurre ved svag varme i ca 30 min.
7. Rens peberfrugten
og skær frugtkødet i strimler, der kommes i gryden.
Hvis du kan lide
retten rigtigt stærk, tilsætter du lidt chilipulver.
Lad det koge i 5
min.
Smag retten til.
8. Tilbehøret er
masser af løse ris; desuden chutney, kokos, rosiner og evt. bananskiver, friske
eller
stegte. Nu er det næsten som at være i Indonesien, næsten.
Alternativ: Du kan
også pille kødet fra benene og skære kødet i små mundrette stykker og fortsætte
fra punkt 2.