Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 3-4 timer. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Cognacsorbet:
4 dl vand
80 g sukker (knap 1 dl)
skal af 1 usprøjtet citron
1 dl cognac
Portionsglas
*
Sådan laves Cognacsorbet:
1. Kog sukker og vand sammen, til sukkeret er helt opløst.
2. Skræl citronen tyndt og kom skallen i den varme
sukkerlage.
Lad lagen blive helt kold og fjern citronskallen.
3. Kom cognacen i, bland godt og kom det i en plast- eller
aluminiumsform.
4. Frys i 3-4 timer, men rør af og til, så snart sorbeten
begynder at fryse.
Sørg for, at siderne skrabes ned hver gang, ellers fryser
sorbeten flaget.
Tag den ud, når den er fast, men ikke hård.
5. Pisk sorbeten igennem, fordel den i afkølede glas og
server straks.
Tips: Sorbeten kan mildnes og gøres lidt lettere ved
at tilsættes letsødet, pisket æggehvide, når 2/3 af frysetiden er gået, og
sorbeten begynder at grøde. Dog ikke mere end højst 1/3 af den samlede portion.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------