Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Kvædemarmelade
1 kg kvæder
ca 4 dl vand
Endvidere:
500 g sukker (ca 5¾ dl) pr. l frugtmos
1 usprøjtet citron
Syltetøjsglas
*
Sådan laves Kvædemarmelade
1. Skyl kvæderne, fjern blomst og stilk og del dem et par
gange.
Lad kernehuset blive.
2. Læg kvæderne i gryden, hæld vandet ved og kog kvæderne
under låg, til de er meget møre, ca 1 time.
Gnid kvædemassen gennem en sigte.
3. Mål mosen og beregn sukkermængden.
Riv og pres citronen.
Bring kvædemosen i kog, tilsæt sukker, citronskal og -saft.
Lad den koge svagt i 5 min.
Rør hele tiden, da mosen nemt brænder på.
4. Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk straks
med låg eller syltepapir.
Tips: Marmeladen kan tilsættes konserveringsmiddel.
Følg anvisningen på emballagen. 5 cl rom kan tilsættes,
inden marmeladen hældes på glas.
Brug helst modne kvæder.
Se alle de bedste opskrifter med Kvæde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------