Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Stegt klipfisk fra Catalonien
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus tid
til iblødsætning og stegning
# Ingredienser
250 g klipfisk med skind, men uden ben
¾ dl olie
5 fed hvidløg
½ rød chili
½ sammenpisket æg
* Tilberedning
1. Lad fisken stå i blød, helt dækket af vand, i 2-3 dage i
køleskabet.
Udskift vandet en eller to gange om dagen.
Derefter skal fisken dryppe godt af.
2. Olien varmes langsomt op i en stor gryde.
Hvidløgsfeddene skrælles, skæres i tynde skiver og steges
let i den.
Chilien skylles, skæres i tynde ringe og steges med.
3. Hvidløgsskiverne tages op og stilles til side.
Læg fisken i den meget varme olie med skindsiden nedad og steg den i 3
minutter.
Skub hele tiden lidt rundt på fisken under stegningen.
4. Fisken steges på samme måde på den anden side.
Kom 1 spsk vand ved og lad det hele simre under låg i 15
minutter.
Så tages fisken og chilien op, og fisken skæres i stykker.
5. Varm olien op igen.
Pisk ægget med en håndmikser, til det skummer.
Hæld langsomt olien fra gryden i og bliv ved med at piske,
til det bliver til mayonnaise.
6. Fordel mayonnaisen over fisken.
Server den, pyntet med de stegte hvidløgsskiver og chilien.
Pr. portion ca 242 kcal/1014 kj. 13 g protein, 21 g fedt, 1
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------