Forret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 3-4 min. Let at lave. Lav pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Stracciatella suppe
1½ l (fjerkræ)bouillon
3 æg
3 spsk friskreven parmesanost
1 spsk fine semuljegryn
salt og peber
*
Sådan laves Stracciatella suppe
1. Pisk æg, ost og 1 dl af bouillonen sammen til en glat
creme og rør semuljegryn i.
2. Varm resten af bouillonen op til kogepunktet og smag til
med salt og peber.
3. Pisk blandingen i og lad suppen koge 3-4 min., under jævn
piskning.
Ægge-blandingen skal dele sig i suppen i små flager og
tråde.
Server straks med Flûtes eller Oreganobrød til.
Tips: Det er vigtigt at bruge friskreven parmesan, da
den færdigkøbte er for salt og ofte har en bitter smag.
Semuljegrynene kan udelades eller erstattes af
franskbrødskrumme.
Eller suppen kan tilsættes smørristede franskbrødsterninger,
se Croûtoner,
umiddelbart før den serveres.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
INFO: Stracciatella (italiensk udtale: [strattʃaˈtɛlla]; på italiensk er en diminutiv afledt af verbet stracciare
("at makulere"), der betyder "lidt makulering"), også kendt som Stracciatella alla
romana, en italiensk suppe bestående af kødbouillon, små strimler af en æggebaseret
blanding, fremstillet ved drypning af blandingen i kogende bouillon og
omrøring. Det er populært omkring Rom i Lazio-regionen i det centrale Italien.
En lignende suppe, kaldet zanzarelli, blev beskrevet af Martino da Como i sin
manual fra det 15. århundrede, The Art of Cooking. Der findes andre varianter.
Traditionelt serveres stracciatella alla romana i starten af
påskefrokosten. Stracciatella
alla romana fremstilles traditionelt ved at slå æg ud og
blande revet parmesanost, salt, peber, muskatnød, citronskal og undertiden semuljegryn; denne blanding
dryppes derefter forsigtigt i kogende kødbouillon
under omrøring for at producere små strimler ("stracciatelle") af
kogt æg i suppen.
Den resulterende suppe kan serveres i skåle indeholdende et
par tynde skiver ristet brød med yderligere parmesan revet ovenpå.
Ifølge Ada Boni plejede stracciatella alla romana også at
blive duftende med merian. Andre traditionelle italienske og
italiensk-amerikanske opskrifter antyder garnering med hakket persille.
Stracciatella suppe med spinat.
Nogle amerikanske variationer af suppen indeholder spinat
som hovedingrediens. En opskrift på en krydret suppe lavet med æg og bouillon,
der ligner nutidens stracciatella, blev registreret allerede i det 15.
århundrede af Martino da Como i sin Libro de Arte Coquinaria (The Art of
Cooking) under navnet zanzarelli.
Den traditionelle tilberedning af stracciatella er også
meget lig den fra sciusceddu, en rig festlig suppe fra Messina på Sicilien, der
kan være en fætter til den romerske ret.
Stracciatella is er en gelato (italiensk is), der består af
mælkebaseret is fyldt med fine, uregelmæssige spåner af chokolade. Det blev
oprindeligt opfundet i Bergamo, det nordlige Italien, på Ristorante La Marianna
i 1961. Det blev inspireret af stracciatella suppe, lavet af æg og bouillon,
som er populær omkring Rom. Ejeren hævdede, at han var træt af at røre æg i
bouillon for at tilfredsstille kunder fra Rom.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------