Denne sommerlige salat indeholder små, hele nye kartofler, som blandes med bl.a. forårsløg, haricot verts og sprøde radiser. Må bestemt
prøves
• Kartofler er en af vore vigtigste basis-råvarer. De første
nye kartofler er noget helt særligt!
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 8 portioner
# Ingredienser
1 kg små nye kartofler
1 spsk rapsolie
2½ spsk friskpresset citronsaft
2 dl letmælks-yoghurt
1 spsk grovkornet sennep
16 forårsløg
1 bundt radiser
250 g let kogte haricot verts, skårne i snitter
1 spsk hakkede, ristede jordnødder
2½ dl brøndkarsespirer
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne, men skræl dem ikke.
Læg kartoflerne l en gryde med koldt vand, bring det i kog
og
lad det koge under låg 5-15 min. eller til kartoflerne er
møre.
2. Lad kartoflerne dryppe af og læg dem i en skål.
Dryp olie og citronsaft over. Lad kartoflerne blive kolde.
3. Bland yoghurt og sennep i en lille skål.
Rens forårsløgene og skær dem i skrå stykker.
Skyl radiserne og skær dem i kvarte.
Vend dressingen i kartoflerne og tilsæt løg, radiser og
bønner.
4. Læg salaten i en serveringsskål, dæk med plastfolie og
stil den i køleskabet mindst 10 min.
Drys nødder og brøndkarsespirer over lige inden serveringen.
FORBERED
Lav salaten til og med trin 2.
Vend yoghurt og sennep i.
Dæk til og opbevar i køleskabet natten over.
Lav salaten færdig og server.
Sommerens kartoffelsalat:
Pr. portion: Energi: Kcal 147 = kj 617
Kulhydrat 25 g Protein 5 g Fedt 3 g (18%) Fibre 4 g
Tips:
Anvend en citruspresser når du skal presse saften af
citronen. Halver citronen.
Pres og vrid citronen mod pressen. Hæld saften i en skål.
Anvend en gummiskraber i stedet for en ske når dressing
og grønsager skal vendes i kartoffelsalaten.
Så går kartoflerne ikke i stykker.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..