Denne lette chokoladeroulade er fyldt
med kvark og bananer. Resultatet bliver en frugtagtig og frisk nydelse. Se
hvordan du laver en lækker chokoladeroulade
• Magre mejeriprodukter indeholder
lige så meget kalcium som de fede produkter.
Forberedelse 30 min + afkøling. Tilberedning
10 min. 1 roulade, ca. 10 skiver
# Ingredienser
4 æg
salt
4 spsk vand
6 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2½ dl hvedemel
1 dl kakao
FYLD:
3 bananer
250 g mager kvark
4 spsk ahornsirup smagt til
med lidt Grand Marnier (likør)
2 dl piskefløde
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne med et nip salt til
fast skum.
Pisk æggeblommerne sammen med 4 spsk
vand, sukker
og vaniljesukker til en luftig masse.
2. Bland mel og kakao og bland det i
æggesnapsen.
Vend æggehvideskummet i.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Smør dejen ud i et rektangel (20x30
cm).
3. Bag på øverste rille i ovnen i 10
min.
Tag kagen ud og vend den over på et
fugtigt klæde.
Træk papiret af og rul kagen ind i
klædet.
Lad den køle af.
4. Pil og mos 1 banan og bland den med
kvarken.
Rør 4 spsk ahornsirup med likør i.
Pisk fløden og kom lidt flødeskum i en
sprøjtepose.
Vend resten af fløden i kvarken.
Pil de andre bananer og skær den ene i
skiver og
del den anden banan i fjerdedele på
langs.
5. Smør kvarkmassen på kagen og læg de
lange
bananstykker på.
Rul kagen sammen ved hjælp af klædet.
Læg kagen på køl.
Dekorer rouladen med flødeskum og bananer.
Chokoladeroulade:
Pr. skive: Energi: Kcal 232 = kJ 974
Kulhydrat 32 g Protein 8· g Fedt 8 g
(31%) Fibre 1 g
Tips
Rouladen går ikke itu når den rulles
ind i klædet.
Hvedemel indeholder meget bindemiddel,
som
gør dejen elastisk.
Rul den fyldte koge sammen ved hjælp
af klædet
eller et stykke bagepapir.
Afkøl kagen pakket ind i klæde eller
papir.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.