En krydret sødlig frugtsauce, der er meget kendt i England,
og er specielt velegnet til charcuteri og vildt, især til vildtpateer.
Af denne opskrift får du ca 5 dl sauce - ved 2 spsk per
portion rækker det til 15 portioner.
# Ingredienser
1 tsk hakket
skalotteløg
1 appelsin, strimlet
skal og saft
1 citron, strimlet
skal og saft
3 dl ribsgelé / 300
g
3 dl rødvin
4 spsk portvin
½ tsk stødt ingefær
fransk sennep eller ½
tsk sennepspulver
peber
* Tilberedning
Lav julienne (fine strimler) af skallerne fra appelsin og citron.
Kom det sammen med hakket
skalotteløg i en gryde med lidt
vand, og giv det 2 min opkog
(blancher).
Læg dem til afdrypning.
Smelt 3 dl ribsgelé
med 3 dl rødvin i gryden samt saften fra appelsin og citron.
Bland portvin og krydderier i og lad det simre i 2-3
minutter.
Tilsæt til sidst de blancherede skaller.
Lad saucen køle af og smag til med fransk sennep, portvin, peber og sennepspulver.
INFO: Cumberland sauce er en klassisk vildt-sauce, vidunderlig
smagfuld krydderi, der traditionelt serveres til vildt, paté, kalkun, skinke,
ænder og gås.