Bagte kartofler kan fyldes på mange måder. Her en "grøn" variant med spinat og fetaost,
at forsøge sig med. Det her er en virkelig lækker ret med kartofler
Tid: ca 1 time,
heraf 45-50 min + 5 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 bagekartofler
eller andre store kartofler
FYLD:
250 g frossen spinat
i hele blade
150 g fetaost
1 løg
1 spsk smør eller
margarine
1 fed hvidløg
½-1 tsk salt
¼-⅓ tsk peber
1½-2 dl cremefraiche
* Fremgangsmåde
1. Lad spinaten til
fyldet optø ved stuetemperatur mens det øvrige tilberedes.
2. Skrub kartoflerne
godt i koldt vand.
Prik dem nogle gange
med en stegenål.
3. Bag dem på et
ovnfast fad på en rist nederst i ovnen ved 200 °C 45-50 min.
Skær fetaosten i små
tern.
Pil og hak løget.
Steg dem klare i fedtstoffet. Pres hvidløget over.
6. Hak den optøede
spinat groft og bland den med løgene.
Lad dette stege
nogle minutter. Smag til med salt og peber.
7. Tilsæt
cremefraiche og lad den koge ind.
Lad det hele svale
af. Vend osten i til sidst.
8. Skær et snit i
kartoflerne, tryk med begge hænder så de åbner sig,
og kom spinatfyldet
i.
9. Skru ovnen op til
250 °C og sæt kartoflerne ind yderligere 5 min.
Server dem rygende
hede.
Tips: Kartoflerne kan bages i mikroovn ved 750W.
Prik dem, læg dem på
køkkenrulle, læg dem med lidt afstand imellem.
Bag dem 12-15 min.
Vend dem evt. en gang undervejs.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------