Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Hævetid: 2 timer. Bagetid: 30-40 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Bondebrød med kartofler:
500 g hvedemel (8,5 dl)
4-5 kogte kartofler jævne (ca. 200 g)
2½ dl vand
1 spsk groft salt (10 g)
25 g gær
1 æg til pensling
* Sådan laves Bondebrød med kartofler:
1. Mos de kogte kartofler.
2. Rør gæren ud i lidt lunkent vand (35 °C). Kom resten af
vandet i.
Rør kartoffelmosen og saltet i.
3. Tilsæt hvedemelet.
Hold lidt hvedemel tilbage, der er lidt forskel på, hvor
megen væde melet suger.
Dejen skal være let og smidig.
Vend dejen ud på bordet og ælt den godt, men ikke for længe.
Stil dejen til hævning lunt og tildækket 1 time.
4. Ælt atter dejen igennem.
Form den til et rundt brød og sæt det på en smurt, letmelet
plade.
Lad brødet efterhæve 1 time, dækket med et rent viskestykke.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Skær et kryds i brødet.
Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det i ovnen 30-40
minutter.
Lad brødet afkøle utildækket på en rist.
Tips: Brødet kan drysses med kommen straks efter
pensling. Eller dejen kan krydres med 1 spsk tørret oregano, der tilsættes,
inden hvedemelet æltes i.
Kan fryses; holdbarhed: 3-4 måneder.
Se flere opskrifter
med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------