Her piftes en mild fisk op med en herlig, lidt hot sauce. Det bliver en flot kombination, som desuden indeholder få kalorier. Godt fra Mexico
Chilien kan variere meget i både smag og udseende.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
800 g torskefilet
1 stort løg
1 grøn peberfrugt
2 spsk olie
4 bøftomater
50 g oliven uden sten
2 spsk kapers
2 chilier
salt og peber
½ citron
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. Rens peberfrugten.
Skær den først i strimler og siden i små tern.
Opvarm olien på en stor pande og steg løgene,
til de er klare.
Tilsæt den hakkede peberfrugt, læg låg på og
lad peberfrugten stege mør, 5 min.
2. Skær et kryds i tomaterne og sænk dem
ned i kogende vand.
Flå dem og fjern stilkfæstet.
Kør frugtkødet i blenderen og bland derefter
de knuste tomater med løg og peberfrugt.
Halver oliven og kom dem og kapers i saucen.
3. Del chilierne på langs, fjern kernerne og
skyl godt.
Hak dem fint og bland dem i saucen.
Lad saucen koge sammen, 5 min uden låg.
Smag til med salt og peber.
4. Pres citronen. Skyl og tør torskefileterne.
Dryp citron over fileterne og drys dem med
salt og peber.
Læg torskefileterne i saucen og lad dem ligge
i gryden under låg, 6-8 min ved svag varme.
Server straks.
Torsk i peberfrugt og tomat:
Pr. portion: Energi: Kcal 237 = kj 997
Kulhydrat 8 g Protein 36 g Fedt 7 g (27%) Fibre 3 g
Tips:
Variation: Retten kan tilberedes med andre fisk.
Prøv fx fileter af laks. sej eller rødspætte.
Kapers er blomsterknopperne på kapersbusken,
som er syltede i salt, vineddike og/eller olie.
Der findes kapers i mange forskellige størrelser.
De små regnes for at være de fineste.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.