Vermicelli er en traditionel type pasta- runde i snit, der
ligner spaghetti. Vermicelli er tynde nudler fra Asien. Hurtig mad med ingefær,
som styrker kredsløbet − og det smager forrygende.
Til 4 personer.
# Ingredienser
16-20 rå tigerrejer
GRØNT:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 bundt forårsløg
10 g ingefær
2 spsk olie
SAUCE:
2 spsk sojasauce
5 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 økologisk limefrugt saft og fintrevet skal fra
2 fed hakket hvidløg
2 spsk sesamolie
2 spsk koldpresset rapsolie
½ agurk
1 håndfuld frisk koriander
evt. ½ tsk tørrede chiliflager
NUDLER:
250 g vermicelli risnudler
*
Sådan gør du:
Pil rejerne (lad evt. halen blive på rejen) og læg dem på
køkkenrulle.
Skær begge peberfrugter i strimler og forårsløg i skrå
skiver.
Skær ingefær i papirtynde skiver.
Rist peberfrugter, forårsløg og ingefær på panden i olie.
Varm alle ingredienserne til sauce op i en lille gryde, læg
rejerne i og lad dem koge et minut, lige inden nudlerne er færdige.
Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i halvmåner.
Kog nudlerne og vend dem med sauce, grønsager og
agurkeskiverne.
Drys med koriander og evt. chili og server retten straks.
Tips: I stedet for rejer kan du også bruge filet af laks, torsk eller anden
slags fisk.