En perfekt afslutning på en god middag. Alt smager lækkert
af chokolade - det cremede fyld, den
sprøde pandekage og saucen.
• Anvend gerne yoghurtis som indeholder få kalorier og kun
lidt fedt.
Forberedelse 15 min + afkøling. Tilberedning 2 min/crêpe. 6 portioner
# Ingredienser:
CRÊPESDEJ:
3 dl letmælk
1 dl mel
2 spsk kakao
1 spsk olie + olie til panden
1 spsk sukker
2 æggehvider
1 æg
FYLD OC SAUCE:
½ l yoghurtis med chokoladesmag
1 dl chokoladesauce
* Tilberedning:
1. Pisk mælk, mel, kakao, olie, sukker, æggehvider og
æg sammen i en skål.
Dæk skålen med plastfolie og afkøl i 1 time.
2. Smør en pande som er 20 cm i diameter med olie.
Sæt panden på blusset ved jævn varme og lad den blive varm.
Hæld ½ dl dej på panden og vip den, så den dækkes helt af dej.
Bag i 1 min og vend så crêpen og bag den anden side 1 min.
3. Læg crêpen på et stykke smørrebrødspapir og bag resten
af dejen på samme måde.
Smør panden med olie før hver crêpe.
Læg smørrebrødspapir mellem de færdige crêpes.
4. Læg seks crêpes på seks tallerkener og fordel yoghurtis
på den ene halvdel af hver crêpe.
Fold den anden halvdel over isen og rul sammen.
Læg sammenføjningen underst.
Øs chokoladesauce over og server straks.
GENVEJ
Bag crêpesene dagen inden du skal servere dem.
Dæk med plastfolie og opbevar i køleskab.
Lækre choko-crêpes:
Pr. portion: Energi: Kcal 211 = kJ 886
Kulhydrat 30 g Protein 7 g Fedt 7 g (30%) Fibre 1 g
Tips:
Læg et lag smørrebrødspapir mellem crêpesene,
så de ikke klistrer sammen, når du stabler dem.
Dæk med plastfolie og opbevar på køl op til et døgn.
Anvend en lille plastpose, når du sprøjter chokoladesaucen på.
Fyld plastposen med sauce, klip hjørnet af og tryk saucen
ud over crêpesene.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.