Sauce. Arbejdstid: 30 minutter. Svær at lave. Mellem
pris.
# Ingredienser til Bearnaisesauce i blender:
3 æggeblommer
150 g smør
Bearnaiseessens:
2 skalotteløg
1 bdt frisk kørvel
3 stilke fransk estragon
½ dl god hvidvinseddike
salt og peber
saft af ½ citron
* Sådan laves Bearnaisesauce i blender:
Bearnaiseessens:
1. Hæld vineddiken i en lille gryde.
Tilsæt de finthakkede løg og halvdelen af de finthakkede
krydderurter.
Lad blandingen koge under låg, til der kun er 1-2 spsk
tilbage.
Lad blandingen køle godt af.
2. Smelt smørret ved svag varme.
Tag gryden fra varmen og lad smørret stå, til urenheder og
salt er sunket til bunds.
3. Kom blommerne i blenderglasset.
Tilsæt 2 spsk vand og den inddampede krydderurteblanding.
Blend et øjeblik.
Hæld det klarede smør langsomt i, mens blenderen kører.
Undgå bundfaldet.
4. Kom lidt citronsaft i, og de resterende krydderurter.
Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt mere
citronsaft.
5. Hæld saucen fra blenderglasset over i en lille, tykbundet
gryde.
Pisk godt over svag varme ved opvarmningen.
Saucen må ikke koge, så skiller den.
Bedst er det at varme den over vandbad. Server straks.
Tips: Bearnaiseessens kan købes færdig på flaske. Her
kan 2 spsk bearnaiseessens erstatte den hjemmelavede.
Hvis saucen skiller under opvarmningen, kan den piskes
sammen igen med en isterning. Dette skal ske meget hurtigt og under kraftig
piskning.
Kold bearnaise:
Rør 1-2 spsk bearnaiseessens i 100 g mayonnaise og rør den
grøn med friskhakket kørvel, persille og estragon. Lidt flødeskum eller
cremefraiche kan røres i.
Grønsagsbearnaise:
100 g rodurter i terninger (fx persillerod, gulerod,
selleri) og evt. 1 lille løg koges møre i ca. 3 dl lys suppe (fiskefond, kalv,
fjerkræ eller grønsagssuppe) og blendes med 1 spsk smør, 1 spsk hakket
estragon, kørvel og persille og 1 spsk god (sherry)vinaigre. Smag til med salt
og peber.
Se flere opskrifter
med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------