Se her en blød og lækker chokoladekage med sprød marengs på
toppen - det er vildt lækkert. Kagen kan serveres til dessert eller på
kaffebordet.
Tilberedningstid:
20-25 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Bunde:
125 g smør
85 g sukker (1 dl)
2 æggeblommer
200 g hvedemel (3½ dl)
1 dl mælk
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
Marengs:
2 æggehvider
150 g sukker (1¾ dl)
1 tsk vaniljesukker
100 g
hasselnøddekerner
Fyld:
2½ dl piskefløde
* Tilberedning:
1. Beklæd en lille
bradepande (30x40 cm) med bagepapir og
pensl godt med olie.
2. Rør smør og
sukker godt og tilsæt æggeblommer, en ad gangen.
3. Bland hvedemel,
kakao og bagepulver og rør det i smør-ægge-blandingen
skiftevis med
mælken.
Fordel dejen i bradepanden - det bliver et ret tyndt lag.
4. Pisk æggehviderne
stive og tilsæt sukker og vanilje lidt ad gangen.
Pisk til massen er
helt stiv.
5. Forbag kagen ved
175 °C i 10 min.
Kom marengsmassen på og drys grofthakkede hasselnøddekerner herpå.
Bag den færdig, det
varer 10-15 min endnu.
Lad kagen svale på
en bagerist.
6. Del kagen i to
portioner.
Pisk fløden til skum
og fordel det over den ene halvdel af kagen.
Læg den anden
halvdel over.
Marengsmassen skal
vende opad ved begge bunde.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.