Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 15 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ål, kogt
2-3 ferske ål (ca 1 kg i alt)
Kogelage:
¾ l vand
1 dl eddike
1 laurbærblad
1 løg
8 hele peberkorn
2 tsk salt
*
Sådan laves Ål, kogt
1. Bed fiskehandleren om at flå ålene, eller gør det selv.
Se Ål,
flåning og rensning af.
Skær ålene i ca 10 cm lange stykker. Tør dem.
Kogelage:
2. Kog vand, eddike, laurbærblad, peberkorn, det pillede,
delte løg og salt op i en gryde.
3. Læg ålestykkerne i og lad dem koge møre ved svag varme, ca
15 min efter tykkelse.
Kødet skal løsne nemt fra benene.
4. Tag ålene op og lad dem dryppe af.
Tips: Nu er de kogte ål klar til videre tilberedning,
fx til Ål
i gelé, til Ål i karry
eller Ål, rulle.
Eller de kan serveres med Kartofler, stuvede, Kartofler,
råstuvede, Kartoffelsalat,
varm, med nye grønsager eller Ris, løse og Estragonsauce,
Persillesauce eller Karrysauce, varm.
Vælg tyndere ål til kogning, hellere 3 mindre end 2 større.
De smager bedst og har et finere kød.
Kogelagen kan tilsættes en tyndtskivet gulerod og 10 cm fint
snittet porre.
Se alle de bedste opskrifter med Ål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------