Rejecocktail var en af klassikerne i 1980’erne. Den er
stadig et hit, så hvorfor ikke prøve en lækker rejecocktail som din næste
forret?
4 personer. Tilberedningstiden og arbejdstiden for en
rejecocktail er i alt 20 minutter.
# Ingredienser til rejecocktail:
200 g rejer, pillede evt. optøede fra frost
100 g grønne eller hvide asparges
½ salathoved eller icebergsalat
1 håndfuld dild (et lille bundt)
1 portion
Thousand Island dressing eller mayonnaise
*
Sådan laver man rejecocktail
Start med at hælde rejer i en si og lad dem dryppe af.
Gå derefter til aspargesene.
Bræk den nederste, træede del af de grønne asparges og skær dem
i ca. 3 cm lange stykker og kog dem 3-5 min. afhængig af tykkelse.
(hvide asparges skal skrælles og koge lidt længere. Se Kogte
hvide asparges
Lad dem herefter dryppe af og afkøle.
Skyl nu salat og dild.
Skær salaten i lidt mindre stykker.
Rør dressingen sammen.
Fordel salat i portionsglas eller små skåle.
Læg rejer og asparges over, hæld dressing over og drys med
små dildkviste.
Server din rejecocktail med fx brød, flûte, citron eller
lime.
Tips til rejecocktails
Rejecocktails var et stor hit i 1980’erne. I dag kalder
nogle det mormormad. Men det skal da ikke stoppe os fra at foreslå en god
gammeldags rejecocktail til din forret. Retten er nemlig ganske nem at lave med
få ingredienser, og smager glimrende. Det er derfor en skøn forret, hvis du
skal have gæster, i det du ikke behøver at stå længe i køkkenet. Du kan jo
snildt anrette dine rejecocktails inden gæsterne ankommer, hvis du opbevarer
dem på køl.
Den traditionelle servering er ofte i et cocktailglas – et
martiniglas eller lignende. Men hvis du vil opdatere rejecocktails, kan du med
fordel servere retten i andre glas eller skåle.
En rejecocktail er ikke en rejecocktail uden Thousand
Island. Og vi har naturligvis opskriften på en simpel, men skøn hjemmelavet
Thousand Island dressing.
Du finder
opskriften på hjemmelavet Thousand Island dressing her.
Du kan naturligvis godt bruge en Thousand Island dressing
fra supermarkedet, men vi synes, at en hjemmelavet dressing giver meget bedre
smag.
Asparges fra dåse kan bruges, hvis asparges ikke er i sæson.
Se
sæson for hvide asparges her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din rejecocktail