Frikadeller. Noget
mere dansk findes næsten ikke. Det er frikadeller, mange af os længes efter,
hvis vi er i udlandet i længere tid, og det er en af de retter, der oftest
ender på vores middags- og frokostbord. Og så er det noget, som de fleste børn
elsker.
Fars til 20 stk frikadeller: (Beregn tre
frikadeller pr. person og gem resten til pålæg til næste dag)
# Ingredienser
500 g hakket kalv og
flæsk (højst 12 g fedt pr. 100 g)
1 stort, finthakket
løg (100 g)
1 tsk salt
1 knsp stødt peber
2 æg
2 dl havregryn
2 dl skummet-, mini-
eller letmælk
1 spsk rapsolie til
stegning
Salat af ovnbagte
kartofler:
1 kg kartofler
4 store
peberfrugter, alle farver kan bruges (600-700 g renset vægt)
1 spsk olie
saften af ½ citron
2 tsk tørret oregano
eller tørret basilikum
1 tsk salt
10 sorte oliven (30
g)
50 g fetaost
Tilbehør: Godt brød (se
opskrift)
* Tilberedning
Frikadeller:
1. Rør alle
ingredienserne til farsen godt sammen.
2. Varm olie op på
en pande.
3. Form med en
spiseske farsen til 20 frikadeller og steg dem på panden i ca 8 min på hver
side.
1. Skrub kartoflerne
rene og
rens peberfrugterne.
2. Skær hver
kartoffel i 6-8 både.
Skær hver peberfrugt
i 6-8 både.
3. Bland kartofler
og peberfrugter i en stor skål med olie, citronsaft, oregano og salt.
Hæld det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
4. Bag kartofler og
peberfrugter i ovnen ved 250 °C i 35 min, til kartoflerne er møre.
5. Afkøl herefter
kartofler og peberfrugter og anret dem på et fad.
Pynt med oliven og
smuldret fetaost.
Server salaten med
frikadeller og godt brød.
Tips:
Energi pr. person:
2900 kj (690 kcal)
Energifordeling: Protein: 19 % (32 g) Kulhydrat: 52 % (85 g) Fedt: 29 % (23 g)
Vil du tabe dig, kan
du spise: To frikadeller og ca en sjettedel af salaten.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.