Hvis du er træt af altid at spise havregrød, så prøv at lave
hirsegrød til morgenmad en dag. Den er ligeså let og hurtig at lave.
Til 4 Personer.
# Ingredienser til hirsegrød:
5 dl hirseflager
1,5 l mælk
½ tsk groft salt
*
Sådan laver du hirsegrød:
Du skal starte med at blande hirseflager og mælk i en gryde.
Kog grøden over middel varme i 3-4 minutter eller til retten
opnår en grødet konsistens.
Husk at du skal røre jævnligt i grøden, så den ikke brænder
på.
Det smager ikke godt, og gryden er ofte svær at gøre ren
bagefter.
Smag til slut til med salt – og grøden er klar til
servering.
Tips til hirsegrød
Ligesom ved havregrød er der flere typer af tilbehør, der
kan serveres til hirsegrøden. Blandt andet nødder, tørret frugt, frisk frugt,
frugtmos og sukker kan serveres til hirsegrød. Det smager også lækkert med
revet æble i grøden. Hvis revet æble tilsættes skal grøden koges i fire
minutter.
Hirsegrød er en dejlig grød som med fordel, kan benyttes i
stedet for andre grød former, den har en mild og blød smag. Grøden har en rund og
blød konsistens, som både børn og voksne sætter stor pris på. Grøden kan også
med fordel indgå som en del af morgenmaden eller en brunch, her vil den med
sikkerhed være et godt og spændende indslag.
Der findes mange andre forskellige typer af grød du kan
forsøge dig med til morgenmaden ud over hirsegrød. Den mest kendte grød er nok
havregrød men prøv også mannagrød eller mysligrød.
Se
opskriften på mysligrød her.
Hos kogebog.dk arbejder vi hele tiden på skaffe vores brugere
nye og spændende opskrifter, så skulle du ligge inde med en god grødopskrift,
så tøv ikke med sende den ind til os. Så er der mange andre som vil få glæde af
den.
Velbekomme, og god fornøjelse.