Pas på med ikke at krydre brislerne for meget. De skal være sarte i smagen.
Forret. Arbejdstid: 20 min. Udvandes: 10-15 min. Kogetid:
10-15 min. Marinering: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Brisler, marinerede:
500 g friske brisler (frosne skal være helt optøet)
½ citron saften af
½ tsk salt
Marinade:
1 dl olie
2½ cl hvidvinseddike (¼ dl)
1 lille fed hvidløg
salt og peber
Tilbehør:
2 spsk hakket persille
flutes
* Sådan laves Brisler, marinerede:
1. Vand brislerne ud. Se Brisler.
2. Læg brislerne i en gryde med så meget koldt vand, at det
dækker.
Tilsæt salt og citronsaft.
Kog brislerne ved svag varme under låg 10-15 minutter.
3. Tag brislerne op, fjern sener og hinder og læg brislerne
under let pres mellem to tallerkener, til de er kolde.
4. Skær brislerne i skiver. Læg dem taglagt i et halvdybt
fad.
Marinade:
5. Rør olie og eddike sammen, pres hvidløget i, krydr med
salt og peber.
Hæld marinaden over brislerne og lad dem trække ca ½ time.
6. Drys med hakket persille og server med flutes til.
Tips: Hele, kogte brisler fryses bedst i kogelagen.
Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se flere
opskrifter med Brisler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------