Med et
stegetermometer er det let at stege hele stykker kød - det giver klar besked
om, hvornår kødet er færdigt. Det kommer til sin ret, når vi steger denne
saftige svinekam, som er krydret med bl.a. enebær og timian.
Tid: 1 time og 50 min
heraf 1½-1¾ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg svinekam
8 enebær
2 tsk soya
1 tsk peberblanding
1 tsk timian eller
rosmarin
1 tsk salt
* Fremgangsmåde
1. Bland stødt
enebær med soya, peberblanding, timian eller rosmarin og salt.
2. Gnid kødet med
blandingen og læg det i et ovnfast fad.
3. Stik et
stegetermometer i kødets tykkeste del.
4. Steg kødet ved
175 °C i 1½-1¾ time eller til termometeret viser 75 °C.
5. Tag stegen ud og
lad den hvile under alufolie i 15 min.
Skær den i skiver.
6. Kog fadet af med
vand.
Jævn evt. skyen med
lidt Maizena til en sauce .
7. Server stegen med
kogte kartofler, rosenkål, gelé og saucen.
Tips: Du kan bruge nakkefilet i stedet for
svinekam.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------