Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Skal trække: ca 30 min. Kogetid, kartofler: ca 15 min. Stegetid, ål: 10-15 min. Kogetid, stuvning: ca 5 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ål, stegt med stuvede kartofler
1 kg ferske ål
Panering:
50 g (rug)mel (1 dl)
salt og peber
75 g smør til stegning
Stuvede kartofler:
1 kg kartofler
½ l mælk
40 g hvedemel (⅔
dl)
40 g smør
salt og hvid peber evt muskat
*
Sådan laves Ål, stegt med stuvede kartofler
1. Gør ålene i stand. Se Ål,
flåning og rensning af.
2. Skær ålene i 6-8 cm lange stykker.
Drys dem med groft salt og lad dem trække ca ½ time.
3. Kog kartoflerne næsten møre med skræl.
4. Pil kartoflerne og lad dem blive kolde.
Skær dem i terninger eller skiver.
5. Skyl ålestykkerne koldt og tør dem.
Vend dem i salt- og peberblandet mel.
6. Lad knap halvdelen af smørret bruse af på panden.
Brun ålestykkerne kort og kasser bruningssmørret. Vask
panden.
7. Varm resten af smørret og steg ålestykkerne færdige,
endnu 10 min.
Stuvning:
8. Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
Bring opbagningen til kogepunktet under omrøring og spæd med
mælken under omrøring, til stuvningen er glat.
9. Smag til med salt, hvid peber og evt. friskreven muskat.
Kog stuvningen ved svag varme ca 5 min. under hyppig
omrøring.
10. Vend kartoflerne i stuvningen og varm den godt igennem.
Server den til de sprødstegte ål.
Paneret ål:
Vend ålestykkerne i salt- og peberblandet mel, dernæst i
sammenpisket æg og til sidst i sigtet rasp.
Steg dem i rigeligt smør på en pande.
Ovnstegt ål:
Læg de brunede ålestykker i et ovnfast fad og sæt dem i
ovnen 15-20 min. ved 175 °C.
På denne måde bliver ålene sprøde med ganske lidt fedtstof.
Se alle de bedste opskrifter med Røget Ål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------