Denne lækre laks
koger du med fordel i ovnens bradepande. Her er en virkelig lækker ret
med fisk, der er god netop nu! Ret nemt
og lækkert
Tid: 50 min, heraf ca
30 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
1½ kg hel laks
¾ liter
fiskebouillon (vand + terning)
4 dildkviste
SAUCE:
3 dl fiskebouillon
1 dl piskefløde
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
1-2 spsk citronsaft
50-75 g smør
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Rens laksen og
skær den i benfrie fileter.
Læg dem med
skindsiden op i en bradepande.
2. Bring
fiskebouillonen i kog med dilden.
Hæld den over laksen
i bradepanden.
Dæk med folie.
3. Stil laksen midt
i ovnen ved 200 °C og lad den simre ca 30 min.
Løft skindet af.
4. Si 3 dl af
fiskebouillonen over i en gryde.
Hæld fløden i og
bring det i kog.
5. Rør en smørbolle
af smør og hvedemel.
Læg den i saucen og
rør rundt.
Lad saucen koge 3-5
min.
6. Smag til med
citronsaft og pisk smørret i.
Smag til med lidt salt
og peber.
7. Server laksen med
saucen, en blandet grøn salat og kogte, gerne nye kartofler.
Tips: En dejlig fiskesauce kan tilberedes på halvt
bouillon og
halvt hvidvin.
Udelad da citronsaft.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------